• 0 258 241 40 22    |    info@polimerkil.com

Sepetinizde hiç ürün bulunmuyor

polimer kil özellikleri

İcat edildiğinden bu güne, birçok sanatçı çok yönlülüğü ve dayanıklılığı nedeniyle polimer kili oldukça çok sevdi. Bu kullanımı kolay kil, sanatçıların hayal ettikleri şeyleri gerçeğe dönüştürmelerini kolaylaştır. Polimer kil yumuşak ve şekil verilebilir olduğundan, profesyoneller kadar yeni başlayanlar için de harika bir sanat malzemesidir.

Polimer kil heykel, oyuncak, takı, boncuk, figürinler, resim çerçeveleri, süslemeler ve çok daha fazlasını yapmak için oldukça popüler bir araçtır. Polimer kil ile hayal edebileceğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Cam, ahşap, metal veya bazı plastiklerden yapılmış diğer nesneleri kaplamak ve süslemek için de harikadır. Herhangi bir nesneyi kolayca polimer kil ile eşsiz bir hediyeye dönüştürebilirsiniz!

Polimer kil ne yapılır? Polimer kil sentetik bir modelleme kil türüdür ve bir polivinil klorür (PVC) bazından gelir. Bükülebilir plastikleştiriciler, dolgu maddeleri ve renklendirici maddeler gibi ilave bileşenler polimer kiline benzersiz nitelikler kazandırır. Tüm bu bileşenler polimer kile esnekliğini, dokusunu, yumuşaklığını ve canlı rengini vermek için bir araya gelmektedir.

Polimer kil dünyasında yeniyseniz veya polimer kil özelliklerini merak ediyorsanız, bilgilerimizi sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Tutkulu birer sanatçı olma yolunda, polimer kili keşfetmeye, zanaat yapmanıza ve güzel deneyimler elde etmenize ilham vermeyi umuyoruz. Fırınlanmış polimer kilin özelliklerini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin. Polimer Kilin Şaşırtıcı Özellikleri;

Toksik Değildir

Polimer kil toksik olmadığı için çocuklar ve evcil hayvanlar için güvenlidir. Toksik olmaması demek, fırında polimer kil pişirirken uygun sıcaklık ve pişirme sürelerine dikkat ettiğiniz sürece zehirli dumanlar çıkarmayacaktır demektir. Bu nedenle endişelenmenize gerek yoktur. 

Bununla birlikte, toksik olmamasına rağmen, yine de polimer kilden yapılmış bir şeyi yemeye kalkmayın. Ayrıca, sekiz yaşın altındaki çocukların tek başına polimer kil pişirmelerini önermiyoruz. 

Polimer kil zehirli duman verir mi?

Kili fırında pişirme konusunda endişeli misiniz? Korkularınızı bir kenara bırakabilirsiniz – yemek pişirmek için kullandığınız fırını kullanmak güvenlidir, çünkü polimer kil toksik duman vermez. Bununla birlikte, aşağıdaki ipuçlarını aklınızda bulundurun:

  • Yemek veya pasta pişirmek için kullandığınız tepsilerde kil pişirmekten kaçının.
  • Polimer kili yüksek sıcaklıklarda pişirmeyin. Polimer kil dumanları tehlikeli ve toksik olmamasına rağmen, yüksek sıcaklıklarda ortaya çıkan buharlar göz, burun veya boğazda tahrişe neden olabilir.
  • Daima önerilen pişirme sürelerin uygun hareket edin.
  • Fırındaki Kil yanarsa, ortamı havalandırmak için pencereleri açın ve durumu aynı yemeği yakmış gibi ele alarak hareket edin
  • Mikrodalga fırında pişirmeyin.
  • Polimer kili yemeyin.
  • Mutfak eşyalarının yemeğe temas eden kısımlarını veya yemek pişirme araçlarını polimer kil ile kaplamayın.

Tüm polimer kil ürünlerimiz güvenliği sağlamak için test edilmiştir. Ürünlerimiz buğday, gluten, süt, kükürt veya lateks gibi alerjenler içermez.

Küçük çiçekler yaparak bir kahve fincanını süsleyebilirsiniz. Bir kaşık sapını kelebeklerle kaplayabilirsiniz. Nesnelerin yiyeceklerle temas etmeyen kısımlarını gönül rahatlığı ile süsleyebilirsiniz. Kil ile çalışırken elinizde kalıntılar bırakır bu nedenle iş yaparken bir şeyler yememeli ve kili kullandıktan sonra ellerinizi yıkamalısınız.

Küçülmez veya Genişletmez

Polimer kil ile bir şey oluşturduğunuzda, tüm süreç boyunca aynı boyutta kalır. Polimer kil küçülmez veya genleşmez.  

Polimer kil ile özel boyutlu parçalar tasarlamak kolaydır. Cam, ahşap ve metallerle birlikte  kullanmak için mükemmel bir materyaldir. Ambalajın pişirme talimatlarına uyduğunuz sürece, ilk başta oluşturduğunuz şey ile süreç sonunda elde edeceğiniz şey aynı olacaktır.

Solmaz

Polimer kil paketi üzerinde belirtildiği gibi pişirilirse renkleri solmaz. Eseriniz yıllar boyunca mükemmel bir şekilde şahane görünecektir.

Bununla birlikte, fırında pişmiş eserler doğrudan güneş ışığı altında tutulursa zamanla solma yapabileceğini unutmayın. Bu nedenle, renklerini canlı tutmak için kreasyonlarınızı ve kilinizi doğrudan güneş ışığı altında uzun süreler bırakmamanızı öneririz.

Kurumaz

Polimer kil hava ile kurumaz bu nedenle çalışmalarınızı yarıda bırakıp istediğiniz zaman devam edebilirsiniz. 

Polimer kilde yeniyseniz, yarım bıraktığınızda kurumamış bir eser kullanmanın sevincini keşfedeceksiniz. Polimer kil ile zaman kısıtınız yoktur ve özgürce kendinizi ifade etmenin tadını çıkarabilirsiniz. Bir projenin ortasında çalışmayı bırakmanız, başka bir projeye geçmeniz veya bir mola vermeniz gerekiyorsa, uzaklaşmak ve başka bir zamanda aynı işe devam etmek mükemmeldir. Yaratıcılık söz konusu olduğunda bu özgürlük birçok kapı açar. Memnun olana kadar projelerde istediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz. Eseriniz tamamlandığında, tek yapmanız gereken son rötuşları yapıp projenizi pişirmek.

Polimer kilin kurumaması onu çocuklar için de ideal kılar. Çocuklar el sanatları ile çok uzun süreler uğraşamazlar, dikkatleri dağılıp başka şeylerle uğraşmaya karar verebilirler ancak bu polimer kil için bir sorun değildir. Çocukların tek başına pişirme yapmaması ve bir yetişkinin gözetiminde pişirme işlemini gerçekleştirmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Polimer kil doğrudan güneş ışığından uzak, maksimum 32 Santigrat derece sıcaklık ve tercihen  serin ve kuru bir yerde saklandığında, birkaç yıl formunu korur. Kullanım ömrünü daha da uzatmak için kili buzdolabında veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Dayanıklıdır

Polimer kil tam olarak ne kadar güçlüdür? Bu yumuşak, şekil verilebilir kilin fırınlandıktan sonra ne kadar sert ve dayanıklı hale geldiğine şaşıracaksınız. Doğru pişirilirse, zamanla zayıflamaz veya parçalanmaz, bu da onu hatıra olarak saklanacak el veya ayak izleri için mükemmel bir malzeme yapar. 

Polimer kilden yapılan eserler yeterince pişirilmezse çatlamalar meydana gelebilir, bu nedenle uygun pişirmenin önemli olduğunu tekrar tekrar vurguluyoruz. Bununla birlikte, çatlaklar meydana gelirse onarılması da kolaydır. Çatlakları tesisatçı macunuyla doldurun, zımparalayın ve boyayın. Bir parça kırılırsa, tek yapmanız gereken tekrar yapıştırmaktır. Elastik Süper Yapıştırıcı  veya sıcak silikon yapıştırıcı öneririz.

Polimer kilin su geçirmez olduğunu biliyor muydunuz? Tıpkı herhangi bir plastik gibi, polimer kil eserlerinizi suyla yıkayabilirsiniz. Temizlemek için, sabun ve suyla nazikçe elde yıkayın. Fazla sıcaklık eserlerinize zarar verebileceğinden, bulaşık makinesinde yıkamaktan kaçının.

Saklaması Kolaydır

Polimer kili düzgün bir şekilde saklamak için pahallı bir şeye ihtiyacınız yoktur, ayrıca özel saklama teknikleri de gerektirmez. Polimer kil saklamak gerçekten basittir. Kilinizin mümkün olduğunca taze kalmasını sağlamak için sadece birkaç kurala uymanız gerekir. Aşağıdakileri yapın ve kilinizin keyfini uzun süre çıkaracaksınız:

  • Kili polipropilen (PP) plastikten yapılmış kaplarda veya torbalarda saklayın. Bir kabın polipropilenden yapılıp yapılmadığını kabın altında yazan 5 rakamından anlayabilirsiniz.
  • Kili 25 dereceyi geçmeyen bir ortamda, kuru ve serin bir yerde saklayın. Kili buzdolabında veya derin dondurucuda saklamak ömrünü daha da artırır.
  • Kili doğrudan güneş ışığı altında uzun süre bırakmayın.
  • Özellikle yaz aylarında arabada bırakmaktan kaçının.
  • Kilitli buzdolabı poşetleri kil saklamak için oldukça idealdir.

Fazla veya az pişirmeyin

Polimer kil çok dayanıklı olmasına rağmen, aşırı pişirmekten kaçınmak gerekir ve ayrıca pişirme talimatlarını dikkatle takip ettiğinizden emin olmalısınız. En sevdiğiniz yemeği nasıl yakmak veya az çiğ bırakmak istemeyeceğiniz gibi, kili fazla pişirmek veya az pişirmek bitmiş ürünün kalitesini etkileyecektir. Aşırı pişirme renklerin koyulaşmasına neden olabilir. 

Kil tasarımlarınızın her birinin harika görünmesini istiyoruz, bu nedenle fırınınızın sıcaklığının doğru ayarlandığından emin olmak için bir fırın termometresi kullanmanızı önemle tavsiye ediyoruz. Ev fırınlarının sıcaklık göstergeleri her zaman doğru değildir. Bu durum dünden kalma güveci yeniden ısıtırken çok önemli olmayabilir, ancak polimer kili söz konusu olduğunda büyük fark yaratır.

Pişirmeye başlamadan önce fırını ısıtın ve sıcaklığı bir termometre ile kontrol edin. Çoğu polimer kil parçası, 15 ila 30 dakika boyunca 120 – 135 santigrat derecede pişirilebilir, ancak süreler ve sıcaklıklar her ürüne göre değişebilir. Her zaman paket üzerinde pişirme talimatlarını kontrol edin.

Kolay Temizlenir

Boya, paper mache ve diğer karışık yaratıcı malzemelerin aksine, polimer kili temizlemek kolay ve hızlıdır. Elle şekillendirirken parmaklarınız ve eliniz kilin rengi biraz da olsa elinize geçebilir. Ancak kil sabun ve su veya ıslak mendiller ile kolayca çıkarılır. Aletlerinizi temizlemek ve renklerin birbirine  karışmasını önlemek için ıslak bebek mendillerini yanınızda hazır bulundurmanızı öneririz.

Polimer kili elinizden çıkarmak için el dezenfektanı da kullanabilirsiniz. El dezenfektanını uygulayın, bir kağıt havluyla silin ve sonra ellerinizi sabun ve su ile yıkayın.

Polimer kil çalışma alanının temizlenmesi sadece bir dakikanızı alır. Çalışma alanınız ahap bir masa ise daima fırın  kağıdı veya alüminyum folyo serin veya seramik, fayans, cam, metal, mermer veya mat üzerinde çalıştığınızdan emin olun. İş yapmayı bitirdiğinizde, folyo veya fırın  kağıdını çöp kutusuna atın veya gelecekteki projeler için özel çalışma yüzeyinizi saklayın. Kilinizi yukarıda belirtilen saklama kaplarından birine koyun ve kil ile işçiliğin stres giderici etkisinin tadını çıkarın.

Küçük Parçalardan Tatmin Edici Sonuçlar Alırsınız

Hayal gücünüzü keşfetmek ve seveceğiniz bir şey yapmak için çok fazla kil gerekmez. Küçük kil blokları boyutlarına rağmen çok fazla iş çıkartır. Küçük miktarlarda polimer kille bile figürinler, takılar, boncuklar, süs eşyaları, takılar, anahtarlıklar, bezemeler, karışık medya parçaları ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Küçük paketler yeni başlayanlar için mükemmeldir, çünkü kreasyonlarında bir sürü farklı renk deneyebilirler. Ayrıca beyaz polimer kil kullanabilir ve pişirdikten sonra istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Polimer kilden yaptığınız el sanatlarınızı boyamak için su bazlı akrilik boyalar kullanmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir