• 0 258 241 40 22    |    info@polimerkil.com

Sepetinizde hiç ürün bulunmuyor

El sanatları, takılar, figürinler, heykeller, dekorasyon ürünleri veya mücevherler yapmak için polimer kili paketinden çıkardıktan sonra nasıl çalışmaya hazır hale getirileceğini öğrenmek önemlidir. Maksimum yumuşaklık ve esneklik sağlamak için polimer kilinizi daima hazırlayın. Polimer kili ellerinizde yoğurun veya istediğiniz etki için makarna makinesinden geçirin.

Hazırlama Nedir?

Polimer kil paketinden çıktığında genelde uygulama yapmaya hazır halde değildir, işte kili  çalışmaya hazır hale getirme işlemine hazırlama denir. Kili çalışmaya uygun duruma çok önemlidir, çünkü kilde sıkışmış olabilecek havayı temizler ve malzemelerinizi daha dengeli karıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca polimer kil içindeki parçacıkların yeterince ve düzgünce hizalanmasını sağlar.

Polimer Kilin Elle Hazırlanması

Polimer kili el ile yumuşatmak için, bir kil bloğunun dörtte birini keserek başlayın. Ardından, ellerinizde ileri geri yuvarlamaya başlayın. Bu hareket polimer kilin ısınmasına ve kenarlarının yumuşamasına neden olacaktır. Tüm kil ısındığında, bir top ve sonra bir yılan haline getirmeye başlayın. Kil tamamen yumuşayana kadar bu adımı tekrarlayın.

Kil çatlamadan bir yılan yapabileceğiniz ve ortadan tamamen bükebileceğiniz zaman hazır hale geldiğini anlayacaksınız.

Makarna Makinesi Kullanarak Polimer Kilin Hazırlanması

İlk önce kilden kullanacağınız kısmını kesin. Makarna makinenize sığacak kadar dar bir kil parçasını kestiğinizden emin olun. Makinenizdeki genişlik ayarlarını kontrol etmeyi unutmayın. Polimer kili makinenin sıkma yerine yavaşça yerleştirin ve kolu çevirmeye başlayın.

Kilinizi makineye koyarken ikiye katlayın ve katlama tarafını makarna makinesine bakacak şekilde konumlandırın. Kilinizi tamamen yumuşayana kadar bu işlemi tekrarlayın. Pürüzlü kenarlardan arındırıldığında, hafif bir parlaklığa sahip olduğu ve ortada kırılmadan bükülebildiği zaman hazır hale gelmiş demektir.

Sert ve Yumuşak Polimer Kilin Hazırlanması

Sert polimer kili en iyi şekilde hazırlamak için yumuşak bir kil ile karıştırmayı deneyin. Az miktarda mineral yağ da yardımcı olabilir. Çok yumuşak bir kili çalışmaya hazır hale getirmeye  çalışıyorsanız, yağı kilden süzmeyi deneyin. Bunu yapmak için, yumuşak kili bir tabakaya haline getirin ve 10 dakika ile 30 dakika aralığında iki adet kağıt arasına yerleştirin. Yağın çıkarılması kırılganlığa neden olabileceğinden, bu yöntemi kullanırken daima dikkatli ve kontrollü olun.

Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir