• 0 258 241 40 22    |    info@polimerkil.com

Sepetinizde hiç ürün bulunmuyor

Polimer Kil Nasıl Sertleştirilip Güçlendirilir?

Yazın havalar ısındığında, polimer kil olması gerektiğinden daha fazla yumuşayabilir ve hatta yapışkan hale gelebilir. Ellerin sıcaklığı ve sıcak çalışma alanları kilin çok daha yumuşak olmasına neden olabilir. Sanatçılar, sert polimer kil ile çalışmanın ne kadar önemli olduğunu bilirler. Kil yeterince sert olduğunda, tasarımlarınızda ve kalıplarınızda daha net, ince detaylar elde edebilirsiniz. Neyse ki, polimer kilinizi yeterli sertliğe getirmenin birçok etkili yolu vardır.

Neden Sert Polimer Kil?

Mücevher gibi takılar, gerçek gibi oyuncak bebekler, figürinler, düğmeler veya heykeller, her ne yaparsanız yapın çok yumuşak hale geldiğinde kilinizi sertleştirmeniz gerekir. Çok esnek olan polimer kil ile çalışmak oldukça zordur ve her şeye yapışabilir – ya da her şey ona yapışır!

Polimer Kili Sertleştirmenin 7 Etkili Yolu

İster eğitimli bir sanatçı, ister acemi olun polimer kiliniz çok yumuşak olduğunda bu birkaç ipucunu ve püf noktasını biliyor olmalısınız. Polimer kilinizi daha sert ve uygulanabilir hale getirmenin yedi yolu:

1. Kil Soğutun

Polimer kili, çalışmaya başlamadan önce yaklaşık 10 dakika boyunca dondurucuya koyun. Yanınıza da bir kova buz alın. Kil ile çalışmaya başladığınızda kil tekrar yumuşamaya başladığında, buz kovasına atıp birkaç daha dakika soğutabilirsiniz. Yapışkanlaşmaya başlarsa aralıklarla dondurucuya da atabilirsiniz.

2. Ellerinizi Soğutun

Düşük sıcaklıkta tutmak için ellerinizi periyodik olarak bir kase buzlu suya batırın ve bir şeyle kurulayın. Bu, ellerinizden kile aktarılan ısıyı azaltabilir.

3. Çalışma Odanızdaki Sıcaklığı Azaltın

Klimayı veya fanı açın. Pencerelerinizdeki perdeleri veya jaluzileri kapatın. Günün daha serin saatlerinde de çalışabilirsiniz.

4. Eski Kil ile karıştırın

Eğer kiliniz taze ve çok yapışkan hale gelmişse, eski bir kil ile karıştırmayı deneyin. Bu, yeni kildeki fazla yağı yayacak ve polimer kilinizi daha uygulanabilir hale getirecektir.

5. Kili açık havada bırakın

Yağın bir kısmını serbest bırakmak için polimer kilinizi birkaç gün boyunda açık havada gölgede bir yerde bırakmayı deneyin.

6. Kili Süzün

Çok fazla süzme, kilin kırılgan olmasına neden olabileceğinden bu yöntemin son çare olması gerekir. Toza karşı korumak için kili bir parça kağıtla örtün. Ardından, bir parça kili iki  kağıdın arasına yerleştirin ve üstüne yoğun bir şey koyun. 10 dakikadan bir saate kadar aralıklarla sertliğini kontrol edin. Uygun sertliğe geldiğinde kil ile çalışmaya başlayabilirsiniz.

7. Makarna Makinesi ve Kağıdı Birlikte Kullanın

Aceleniz varsa, kili iki düz kağıt parçasının arasına yerleştirin ve bir makarna makinesinden geçirin. Kağıdı ve kili zorlamayın ve en kalın ayardan başladığınızdan emin olun. Bir akrilik rulo kullanarak kili iki kağıt levha arasında açmak ta kilinizi sertleştirmenize yardımcı olacaktır.

Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir