• 0 258 241 40 22    |    info@polimerkil.com

Sepetinizde hiç ürün bulunmuyor

polimer-kil-firin

Polimer kil pişirmek basit olmalı değil mi? Aslında basit fakat bir kaç püf noktasını bilmek gerekiyor. Yani fırına biraz kil koymaktan biraz daha fazlası var. Polimer Kil Nasıl Pişirilir yazı dizisinde polimer kili pişirmeyi daha kolay ve daha etkili hale getirmek için bazı püf noktaları yer alıyor. Serinin birinci bölümü olan bu yazı polimer kil için hangi fırınların kullanılabileceği hakkında. Hadi başlayalım…

Polimer kil için hangi fırın en iyisidir?

Pişirme işlemi sırasında doğru sıcaklığa ulaşacak ve bu sıcaklığı koruyacak herhangi bir fırını kullanabilirsiniz.

  • Evde kullandığınız fırını kullanmak güvenlidir.
  • Tavsiye ediyoruz ama ayrı bir fırını polimer kili için ayırmanız şart değil.
  • Küçük fırınlar pişirme için daha iyidir, ancak daha fazla yanmaya sebep olabilir.
  • Konveksiyonel fırınlar daha iyidir, çünkü fan daha eşit bir sıcaklık dağılımı oluşturur.
  • Dijital ekranı olanlar fırın sıcaklığının dijital olarak kontrol edildiği anlamına gelmez. Sıcaklığın varsayımsal olarak yazarlar.
  • Çoğu fırın ayarladığınız sıcaklıktan daha farklı sıcaklıkta çalışır. Bu nedenle doğru sıcaklığı elde etmek için bir fırın termometresi edinmelisiniz.
  • Hiçbir marka en iyisi değildir… hepsinin bazı güçlü ve zayıf yanları vardır.
  • Mikrodalga fırın kullanamazsınız.
  • Halojen veya kavurma fırınları gibi işe yarar alternatifler vardır.

Özel bir polimer kil fırınına ihtiyacım var mı?

Bazı nedenlerden dolayı bu konu tercih meselesidir. Bazı insanlar eserlerini pişirmek için sadece özel bir polimer kil fırını kullanmak isterler. Bazıları ise sadece ev fırınlarını kullanırlar. Her iki durum da doğru sayılabilir.

Polimer kil tasarımlarınızı bir ev fırınında, davul fırında, masa üstü konveksiyonel fırında veya halojen fırında güvenli ve etkili bir şekilde pişirebilirbilirsiniz…

Polimer kilin pişirme sırasında “kalıntı” bıraktığı konusunda söylentiler var. Bazı insanlar bu sözde tortunun daha sonra fırında yiyecek pişirirken  toksik buharlar çıkaracağından ve yiyecekleri zehirleyeceğinden korkarlar. Bazıları  ev fırınlarında polimer kil pişirdikten sonra fırınlarını temizlerler. Polimer kilden “kirlenme” diye bir şey yoktur. Polimer kil güvenlidir ama yine de siz;

  • Zaten polimer kilinizi yiyeceklerle aynı anda fırına atmamalısınız.
  • Pişirirken dengeli sıcaklık için polimer kilinizi her zaman örtün.
  • Polimer kili, önerilen sıcaklıkta pişirin.
  • Polimer kili, önerilen zaman süresince pişirin.
  • Üreticilerin sağlık ve güvenlik soruları ve cevaplarına bakın.

Polimer kil, önerilen sıcaklıkta pişirildiğinde zehirli duman üretmez. Bununla birlikte, 177 ° C (350 ° F) üzerindeki sıcaklıklara maruz kaldığında yanabilir ve bu durum, tahriş edici hidrojen klorür (klor gazı değil) dumanlarını serbest bırakır. Böyle bir durumda, fırını kapatın, pencereleri açın ve yemeği yaktığınızda yaptığınız gibi duman temizlenene kadar alanı havalandırın.

Hidrojen klorür, hidroklorik asit ile aynı kimyasaldır ve vücudumuzun mide asidinde ürettiği kimyasalla aynıdır. Hidrojen klorür dumanını solumak kötüdür ancak kansere neden olan veya dekontaminasyon gerektiren bir şey değil. Polimer kili düzenli sıcaklıklarda pişirmek bazen hassas insanları rahatsız edebilecek, tahriş edebilecek bir koku yayabilir. Aynı şekilde, bazı parfümler çok güçlü olmaları durumunda boğaz ağrısı veya baş ağrısı yapabilir. Bu nedenle, birçok insan polimer kili ana yaşam alanından uzakta pişirmeyi tercih ediyor. İşte bir ipucu. Pişirme sırasında kili örtmek, bir kap içerisine koymak kokuyu büyük ölçüde azaltır.

Polimer kili pişirmek için evdeki fırınınızı kullanma

Polimer kil eserleriniz pişirmek için ev fırınınızı kullanmanın en iyi yönü, zaten bir fırına sahip olmanızdır. Satın almanız gerekmez! Tipik olarak çoğu evde, doğru sıcaklığa ulaşan ve onu büyük dalgalanmalar olmadan tutan güvenilir bir fırın vardır. Fırınınız güvenilir değilse, muhtemelen bir tarafı yanan böreklerden, bazen az pişen bazen fazla pişen tavuktan zaten biliyorsunuzdur. Ev fırınları büyüktür, bir kerede pişirmek için fırına çok sayıda kil tepsisi koyabilirsiniz, büyük ve uzun ögeleri pişirebilirsiniz.

Tabii ki, polimer kili pişirmek için ev fırınınızı kullanmanın dezavantajları vardır. Büyük bir fırının çalıştırılması küçük bir fırının çalışmasından daha pahalıdır, daha fazla elektrik çeker Bazı büyük fırınlarda da sıcak veya soğuk noktalar vardır ve eşit şekilde ısınmaz. Ayrıca aynı zaman dilimlerinde yemek pişirmeye çalışırsanız trafik sıkışıklığı yaşarsınız ve yemek pişirme zamanı gelmeden kil pişirme döngüsünü bitirmeye çalışırsınız.

Özel bir polimer kil fırını kullanma

Birçok kişi polimer kil pişirmek için rezistanslı veya masa üstü konveksiyon fırını kullanmayı tercih eder. Bunun da avantajları ve dezavantajları vardır.

  • Kesinlikle rahatlık faktörü yüksektir.
  • Küçük fırınlar hızlı bir şekilde ön ısıtma yaparlar
  • Çalıştırmak için daha az enerji harcarlar
  • Eğer fırınlama kilinin kokusu sizi rahatsız ediyorsa, bir balkona veya garaja küçük bir fırın koyabilirsiniz.
  • Ayrıca taşınabilirler.

Küçük bir fırında sıcaklığı düzenlemek de aşırı derecede zor olabilir. Bazı markaların ince kontrolü kolay olmayan küçük bir kadranı vardır ve oldukça zayıf termostatları vardır. Küçük rezistanslı fırınlar, tasarım gereği, rafa oldukça yakın bir rezistansla ısınan küçük bir alana sahiptir. Böylece rezistans ısındığında kili yakabilir. Termostat fırını tekrar ısıtmak için tekrar devreye girmeden önce fırın sertleştirme sıcaklığının altına kadar  soğur. Bu durum pizza pişirmek için işe yararken, polimer kili için çok işe yaramaz, yetersiz pişmiş veya yanmış projeler ortaya çıkartabilir. Bir çok kişi, ısıyı dengede tutmaya yardımcı olmak için rezistanslı fırınlarının alt kısmına seramik fayans koyarak bu ısı dengesizliğini aşmaktadır. Rezistanslı fırınlar oldukça küçüktür ve bir arada pişirebileceğiniz polimer kil öğelerinin sayısı ve boyutu sınırlıdır. Projeniz büyükse, fırının rezistanslarına çok yakın olabilir ve kolayca yanabilir. Rezistanslı fırınlar gerçekten sadece küçük eserler için iyidir.

Masa üstü konveksiyonel fırınlar sıcak hava üfleyerek ısıtır. Çok daha eşit ve güvenilir bir ısı verir ve birçok insan konveksiyon fırınları tercih eder.  Bu fırınlar ayrıca biraz daha büyüktür ve heykeller yapmak isterseniz daha dikey bir alan sağlar.

Sonuç olarak, rahat ettiğiniz şeyi yapmanız sizin için daha iyidir. Bazıları için bu özel bir kil fırını almak anlamına gelirken bazıları için ise ev fırını kullanmak anlamına gelir.