• 0 258 241 40 22    |    info@polimerkil.com

Sepetinizde hiç ürün bulunmuyor

Polimer kil, takı, ev dekorasyonu eşyası, eğlenceli el sanatları, heykeller ve figürinlere kadar her şey için kullanılan çok yönlü bir malzemedir. İster profesyonel bir sanatçı veya bir polimer kil acemisi olun fazladan birkaç tüyo bilmek, yaratıcı süreci daha kolay ve daha keyifli hale getirecektir.

Polimer Kil ile Çalışmak, En İyi Dokuz İpucu

Kil ile çalışmak için bazı önemli ipuçlarını anladıktan sonra, oluşturabileceğiniz şeyin sınırı yalnızda gökyüzüdür. Sıklıkla gözden kaçan bu dokuz ipucuna göz atın:

  1. Bir termometreye yatırım yapın: Fırınlardaki sıcaklıklar tutarlı değildir. Sıcaklığı bir termometre ile kontrol ettiğinizden emin olur ve kil paketinizde belirtilen pişirme talimatlarını izlerseniz mükemmel sonuçlar elde edersiniz
  2. Polimer kiliniz sert veya kurumuş ise hemen kullanılamaz olduğunu varsaymayın: Polimer kil bazen eskidikçe ufalanabilir. Neyse ki, yumuşatmanın birkaç yolu vardır. Bir makarna makinesi veya akrilik çubuk ile açmaya çalışmak kilinizin esnekliğini artırır. Birkaç damla sıvı polimer kil veya bebek yağı ufalanan kili canlandırır ve kullanılabilir kıvamda olmasını sağlar.
  3. Kil ile çalışmadan önce ellerinizi ve tüm yüzey alanlarını temizleyin: Açık renkli kil kir tutmaya karşı özellikle hassastır ve renk bozulmasına neden olabilir. Yıkamadan sonra ellerinizi tüy bırakmayan bir bezle kurulayın.
  4. Polimer kil üzerinde asla oje, solvent, sprey boya, alkol veya markör kalem kullanmayın: Solvent ve çoğu vernik çeşidi polimer kilinizi çözebilir, bu da kili yapışkan hale getirebilir. Markör kalemler solvent bazlı boya içerdiği için zaman içinde polimere dağılır.
  5. Bazı denemeler yapın: Gerçek olana gitmeden önce bir parça hurda kil üzerinde harfler ve küçük tasarımlar uygulayın. Bazen, ne kadar basıncın yeterli olduğunu ölçmek için bir test çalışmasına ihtiyacınız olabilir. Pişene kadar hiçbir şey sertleşmeyecektir, bu nedenle yaptığınız herhangi bir hata kolayca düzeltilebilir.
  6. Fırın kağıdını tutturmak için kenarlarına ağırlıklar koyun veya masaya yapıştırın: Bu şekilde, polimer kil ile çalışmaya başlamak için ayarladığınızda kağıt sabit kalacaktır.
  7. Biraz mısır nişastasına yatırım yapın: Biraz mısır nişastası kullanmak tasarımlarınızdaki parmak izlerini temizlemek için basit bir hiledir. Ayrıca, pişirme sırasında kilin kavurmasını veya kızarmasını önlemek için boncuklarınızı mısır nişastasına gömebilirsiniz.
  8. Polimer kile direkt ellerinizle dokunmaktan kaçının: Parmak izleriniz tasarımlarınızda görünecektir. Geleneksel bir oklava veya cam kavanoz kullanmak yerine, akrilik silindir kullanın  deneyin. Akrilik silindir çubuk kili sorunsuz bir şekilde düzeltmek için ideal bir araçtır ve temizlenmesi kolaydır.
  9. Hava kabarcıklarından hızlı bir şekilde kurtulun: Çalışırken polimer kilinizde hava kabarcığı oluşursa, bir falçata yardımıyla kesin ve açın. Eserinizin son halinde bir kabarcık olma riskinden ziyade kili tekrar yoğurmak, yuvarlamak veya açmak daha iyidir.

Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir