• 0 258 241 40 22    |    info@polimerkil.com

Sepetinizde hiç ürün bulunmuyor

polimer-kil-tuyolari

Polimer kil, hem yeni başlayanlar hem de profesyonel sanatçılar için son derece çok yönlü neredeyse mükemmel bir malzemedir. Sınırları zorlamak isteyenler için ise zor ve karmaşık bir ortam oluşabilir. Ancak, birkaç ipucu ve püf noktasını öğrendikten sonra, yeni başlayanlar için iyi sonuçlar almak çok kolaydır. İşte yeni başlayanlar için bazı yararlı polimer kil ipuçları.

Yeni Başlayanlar için Polimer Kilin Püf Noktaları

  • Polimer kilin piştikten sonra kaplanması veya sırlanması gerekmez, kilden eserinizi parlak hale getirmenin birçok yolu vardır.
  • Sert, kurumuş ve ufalanan killeri tekrar hayata döndürebilirsiniz.
  • Uygun pişirme son derece önemlidir ve çoğu insan bunu yanlış anlar!
  • Polimer kili boyayabilirsiniz
  • Polimer kil toksik değildir
  • Tüm markalar aynı değildir – projeniz için doğru ürünü kullanmalısınız
  • Yanlış saklama kilinizi mahvedebilir
  • Gerçekten hangi araçları kullanmanız gerektiğini öğrenelisiniz
  • Polimer kil ile diğer materyalleri birlikte kullanma hakkında bilgi edinmelisiniz

Pişmiş kili sırlamanıza veya kaplamanıza gerek yoktur!

Polimer kil pişirildikten sonra dayanıklı bir plastik olduğundan, çok güçlüdür ve koruma için kaplanmasına veya sırlanmasına gerek yoktur. Aslında, polimer kilin kendisi suya, hava koşullarına ve herhangi bir sızdırmazlık maddesinden daha dayanıklıdır. Emin olun sızdırmazlık maddesi kilden önce bozulur.

Sızdırmazlık malzemeleri, sırlar veya vernikler zamanla yapışkan hale gelebilir, soyulabilir, bulanıklaşabilir veya rahatsız edici fırça darbelerini ortaya çıkartır. Bunları yalnızca büyük, önemli bir projede kullanmadan önce gerçekten, gerçekten ihtiyacınız varsa öncesinde test edip kullanın.

Ancak, polimer kil tasarımlarınızı sırlamak istediğiniz zamanlar olabilir. Mika tozu, folyo veya metal yaprak gibi polimer kilinizle yüzey bezemeleri yapmak isterseniz, onları korumak için bir katmak kullanmanız gerekecektir. Polimer kilinizi süslemek için kullanılan akrilik boya sadece kazınması veya silinmesi riski varsa sırlanmalıdır.

Ayrıca, polimer kil çalışmanızın parlaklık seviyesini değiştirmek için bir kaplama maddesi kullanmak isteyebilirsiniz. İstediğiniz sonuca bağlı olarak, bir boncuğu daha parlak veya bir heykelciği daha mat yapmak isteyebilirsiniz. Bu çalışmalar için sırlama maddesi kullanılabilir.

Polimer kilinizi kaplamak için su bazlı verniklerin çoğunu kullanabilirsiniz. Birçok insan, güzel sanatsal resimlerini korumak için akrilik vernikleri kullanmayı sever. Parlak, saten ve mat yüzeyler elde edebilirsiniz. Ancak, bazı verniklerin bazı polimer kil markalarında asla tamamen kurumayabileceğini unutmayın. Akrilik boya üzerine vernik sürmek daha fazla yapışkanlık sorununa neden olabilir. Hangi kaplama verniğini kullanabileceğiniz ile ilgili daha fazla araştırma ve denemeler yapın.

Vernik dışında başka seçeneklerde vardır. Bu da daha ayrıntılı bir yazının konusu olsun

Kilim sert, kurumuş gibi ve ufalanıyor!

Polimer killer bazen zamanla ufalanır. Çalışması daha zor olsa da, kilin kendisi zarar görmez ve neredeyse her zaman küçük bir efor ile yumuşatılabilir. Kili hafifçe ancak pişmesine neden olmayacak yaklaşık 40 dereceye kadar ısıtırsanız, kil yumuşar ve çalışması daha kolay hale gelir. Kil paketini 30 dakika kadar cebinize koymayı ve ısıtmayı deneyebilirsiniz. Bir diğer ısıtma yöntemi ise kili bir kilitli torbaya koymak ve ardından torbayı sıcak musluk suyuna batırarak bekletmektir.

Polimer kil birkaç damla mineral yağ veya sıvı polimer kil karıştırılarak da yumuşatılabilir. Birçok kille, az miktarda çok yumuşak yarı saydam polimer kil ekleyerek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kili doğru pişirdim mi?

Yeni başlayanlar bu polimer kil ipuçlarından hiçbirini önemsemiyor olsanız da bu ip ucunu harfiyen uyduğunuzdan ve öğrendiğinizden emin olun.

Projenizin güçlü, dayanıklı ve çekici olmasını sağlamak için polimer kil uygun şekilde pişirilmelidir. Yetersiz pişirme kırılmaya ve yanlış pişirme renk değişikliklerine neden olabilir.

Ayarladığınız sıcaklığın gerçekten ulaşılan sıcaklık olduğunu doğrulamak için tüm fırınların ayrı bir termometre ile kontrol edilmesi gerekir. Projenizi daima üretici tarafından önerilen sıcaklıkta pişirin, asla düşürmeyin. Düşük sıcaklık, yetersiz kürlenmeye neden olur. Fırınınız önceden ısıtıldıktan sonra, zaman ayarını başlatın ve en azından üreticinin önerdiği süre boyunca pişirin. Daha uzun pişirmeye gerek yok dense de aslında, çoğu sanatçı daha uzun pişirmenin daha güçlü bir bitmiş ürün elde edilmesini sağladığını kabul ediyor.

Kürleme, polimer kimyası ve süreç mühendisliğinde, elektron ışınlarının, sıcaklığın veya kimyasal katkıların sağladığı, polimer zincirlerinin çapraz bağlanması yoluyla bir polimer malzemenin sertleştirilmesi anlamına gelen bir terimdir.

Projenizi pişirme sırasında kahverengileşmeye ve renk değişikliklerine karşı korumak için, projenizi fırının içinde kapalı bir kap içinde olduğundan emin olun. Biri kapak olarak ters çevrilmiş ve bir klipsle kenetlenmiş iki alüminyum folyo kap kullanabilirsiniz. Bu, fırının rezistansının projenizi “kızartmasını” önleyecektir.

Polimer Kil Boyanabilir mi?

Çoğu akrilik boya, polimer kil yüzeyini boyamak için çok iş görür, ancak bazıları biraz yapışkan kalabilir. Boyayı her zaman kullandığınız kil markasıyla test edin.

Herhangi bir polimer kil projesine renk vermek veya parlaklık katmak için asla oje kullanmayın. Tırnak cilasındaki kimyasallar polimer kili çözebilir ve / veya zamanla yapışkanlaşmasına neden olabilir.

Polimer Kil toksik midir?

Polimer kilin apılan testlerinde normal bir elişi malzemesi olarak kullanılması, toksik olmayan ve güvenli bir malzeme olduğu onaylanmıştır. Polimer kiline dokunmak, onunla çalışmak ve hatta evde fırında pişirmek tehlikeli değildir. Polimer kil bir gıda değildir, bu yüzden elbette yememek veya ağıza sokamak gerekir. Tabak veya kase gibi gıda güvenliği gerektiren  ürünler yapmak için doğru bir malzeme değildir. Pişme sırasında toksik bir duman çıkarmaz. Yine de sadece polimer kil ile deği her neyle çalışıyor olursanız olun güvenliği elden bırakmayın. Özel elişi araçları kullanın, kil ile çalışırken elinizle atıştırmalıklar yemeyin, çatal veya kaşık kullanın. İşiniz bittiğinde ellerinizi alkol bazlı dezenfektan ile temizleyip sabunlu suyla yıkayın.

Polimer kil 170 ° C’nin (350 ° F) üzerindeki sıcaklıklarda yanabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, fırının fişini çekin, tüm pencereleri ve kapıları açın ve içerideki hava temizlenene kadar odadan veya mutfaktan çıkın. Yanma sırasında üretilen asidik gazlar çok kötü kokar ve ciğerlerinizi tahriş

Kilin zarar görmeden saklanması

Polimer kil saklarken, pişmesine veya sertleşmesine neden olabilecek ısı kaynaklarından uzak tutmanız önemlidir. Radyatörlerin ve ısıtıcıların yakınında, lambanın üzerindeki dolaplarda veya sıcak güneşli bir pencere önünde, yada yazın arabanın içinde saklamaktan kaçının.

Toz ve evcil hayvan tüylerinin polimer kilinize yapışmasını önlemek gerekir. Birçok sanatçı, kilini, nakış ipleri için satılan bölünmüş plastik kutularda tutar. Kilitli torbalar da renklerinizi ayrı tutmak için harika araçlardır. Sadece polimer kil için güvenli olan plastik kutular kullanmaya dikkat edin.

Bir plastik kutunun kiliniz için güvenli olup olmadığını nasıl anlayacaksınız?

Geri dönüşüm numarası “5” olanları tercih etmelisiniz. Kutuların alt kısımlarında geridönüşüm numaraları yazar. Bu, polipropilen adı verilen hafif bulutlu bir plastik çeşididir ve polimer kil ile çok iyi uyum sağlar.

5 numaralı plastikler (PP veya PE) : PE Polietilen’in kısaltmasıdır. En güvenli plastik türü olarak kabul edilir.  İçinde barındırdığı gıdalara sızdırdığı bilinen herhangi bir zararlı madde yoktur. Bulaşık makinesinde yıkanabilir ve mikrodalga fırına konabilir olan plastiklerdir.

Geri dönüşüm numarası 6 olan kırılgan, şeffaf plastik kutulardan  kaçının. Bu polistirendir ve maalesef polimer kil polistireni çözecek ve eritecektir. Polimer kildeki plastikleştirici yağ ayrıca straforu ve ambalaj köpüğünü de eritebilir, bu nedenle kürlenmemiş kili bu malzemelerden tutmaya dikkat edin.

Karton kutularda saklamaktan, açık havada veya ahşap, kağıt veya kumaş üstünde bırakmaktan özellikle kaçının.

Gerçekten hangi araçlara ihtiyacınız var?

Polimer kil ile çalışmaya başlamaya hazırsınız, ama başlamak için neye ihtiyacınız var? Her yeni sanat veya hobide olduğu gibi, paranızı harcayacağınız her zaman çok şey vardır ve hobi mağazalarında cazip çok şey vardır! Ancak polimer kil ile bir şeyler oluşturmaya başlamak için çok fazla para harcamanıza gerek yok.

Polimer Kil ile birlikte başka neler kullanabilirim?

Polimer kil diğer sanat malzemeleriyle çok iyi uyum sağlar ve diğer el sanatları için halihazırda sahip olduğunuz ürünlerin çoğunu polimer kil ile birlikte kullanılabilirsiniz. Mika tozları, tebeşir tozları, folyolar, akrilik boyalar, alkol mürekkepleri, markörler, akrilik mürekkepler, lastik pullar, şekil kesiciler, kağıt zımbalar, parıltılar, renkli kalemler, silikon kalıplar ve epoksi reçine polimer kil ile yaygın olarak kullanılır ve ilginç sonuçlar elde etmek için sonsuz seçenekler sunar.

Yapabilir misiniz?

Sanatçılar bir malzeme ile çalışmaya yeni başladığında, genellikle “yanlış” bir şey yapacaklarından endişe duyarlar. Polimer kilin yeni ve gelişen bir malzeme olduğunu hatırlamanız gerekir. Sanatçılar her gün onunla çalışmanın yeni yollarını keşfediyorlar.  Yeni şeyler deneyin, projelerinizi diğer el sanatlarından malzemelerle birleştirmeyi deneyin ve hayal gücünüzün tek sınırınız olmasına izin verin. Kilinizi yakmadığınız veya boya inceltici ile yapışkan hale getirmediğiniz sürece, polimer kil ile yanlış bişeyler yapmak gerçekten çok zordur. Yaptığınız şeyi ilk başta sevemeyebilirsiniz, ama sonra tekrar belki daha önce hiç kimsenin denemediği bir şey keşfedeceksiniz. Sınır yoktur. Polimer kil ile çalışmaktan zevk alın ve eğlenin!