• 0 258 241 40 22    |    info@polimerkil.com

Sepetinizde hiç ürün bulunmuyor

seramik-karo-fayans

Herhangi bir atölyede, her zaman çok güvenli fakat vazgeçilmez olduklarının farkına bile varamadığımız nesneler vardır. Polimer kil ile uğraşanlar için bu vazgeçilmez nesne kesinlikle seramik karo olabilir. Yaptığınız her projede kullanabilirsiniz. İşte polimer kil ile seramik karoları birlikte kullanmanın avantajları ve bazı yöntemler.

Polimer kil çalışmalarında seramik karo kullanmanın avantajları?

  • Seramik karo mükemmel pürüzsüz ve dayanıklı bir çalışma yüzeyidir.
  • Kil parlak yüzeylere kolay yapıştığından, üzerinde çalışırken kilinizi sabit tutmak için harikadır.
  • Seramik karolar üzerinde tamamladığınız eseriniz ile birlikte doğrudan fırına gidebilir.
  • Seramik üzerinde boya gibi yapışkan malzemeleri döküp rahatça çalışabilirsiniz, çünkü çok kolay temizlenirler.
  • Fayanslar da ısıya dayanıklılık kazandırmak için fırında bırakılabilir.
  • Seramik karolar ucuza temin edilebilir.

Polimer Kil ile Seramik Karo Kullanımı

Çalışma yüzeyi

Polimer kil ile çalışırken masanın üstünde seramik karo kullanmak size şu faydaları sağlayacaktır. Üzerinde kili yuvarlayabilir veya açabilirsiniz. Yüzey pürüzsüz olduğu için kil hafifçe yapışır ve sağa sola kaçmaz. Yüzey tamamen pürüzsüzdür ve bu sayede polimer kil eserinizin parçalarında bir iz oluşmaz. Sert el aletleri veya bıçaklar seramiğe hasar vermez. Bir polimer kil tabakasını hasar görmeden kaldırmak için uzun düz bir bıçak veya spatula kolayca kullanılabilir. Çünkü bıçak pürüzsüz karo ile kilin arasına rahatça girebilir ve kayar.

Sahte taş teknikleri için kilin parçalanmasını kolaylaşır. Ve en iyisi, çalışma yüzeyini bozmadan boya veya alkol mürekkebiyle karışımlar yapılabilir.

Polimer kil ile çalışırken, kildeki yağın üzerinde çalıştığınız yüzeye geçerek veya kilden dışarı çıkarak kilin kuruması ve ufalanması endişesi her zaman vardır. Örneğin ahşap, formika veya mdf kildeki yağı emer. Plastik ise kildeki yağın dışarı çıkmasına neden olabilir. Eğer seramik karo kullanılıyorsa endişe etmeye gerek yoktur. Seramik karo tamamen geçirimsizdir ve kil zarar görmeden üzerinde süresiz olarak bırakabilirsiniz.

Taşıma Tepsisi

Pişmemiş polimer kil yumuşaktır ve bu, bir yerden bir yere taşırken izler veya bozulmalar yapma riski olduğu anlamına gelir. Kil objeyi doğrudan seramik karo üzerinde oluşturabilir ve karo ile birlikte fırına atabilirsiniz.

Bazen bir fikrin bir süre gelişmesi gerekebilir. Projenizi belirli bir aşamada bırakıp başka bir proje üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Yapacağınız tek şey seramik karoyu üzerindeki eserle birlikte başka bir yere kaldırmak. Bu şekilde başka bir şey üzerinde çalışmak için masanızı kolayca temizleyebilirsiniz.

Pişirme Yüzeyi

Evet, polimer kil öğelerinizi doğrudan bir seramik karo üzerine pişirebilirsiniz. Masadan fırına! Seramik karyu doğrudan fırın rafına yerleştirebilir veya karoyu kapalı bir tavanın içine yerleştirebilirsiniz. Karonun yüzeyi parlak olduğundan, kilin karoya temas ettiği parlak noktaları önlemek için fırın kağıdı veya düz beyaz A4 kağıdı kullanabilirsiniz. Evet, yanlış duymadınız, A4 kağıdı fırına koyabilirsiniz. 163 ° C (325 ° F) sıcaklığa kadar kağıt yanmaz.

Isı Yönetimi

Isıyı eşit tutmak için fırınının alt kısmına bir seramik karo yerleştirilebilirsiniz. Karonun kendisi ısıyı tuttuğu ve sürekli olarak serbest bıraktığı için rezistanslı fırınınızın daha tutarlı bir sıcaklığı korumasına yardımcı olur.

Aynı nedenle, polimer kilin üstünü de bir seramik karo ile kapatarak  pişirmeye gayret edin. Üst rezistans açılıp kapanırken sıcaklığı sabit tutmaya yardımcı olur.

Seramik karo, kabartma, sıvı polimer kil, flaş kürleme veya çatlak tekniklerinde kullanılacak kil yüzeyini kısmen kürleme için bir ısı tabancası kullanmanız gerektiğinde de ısıya dayanıklıdır.

Palet

Akrilik boya kullanırken, seramik bir karo üzerine biraz boya sıkın. Doğrudan boyayı oradan kullanabilirsiniz. Renkleri karıştırmanız  gerektiğinde de harika bir zemin oluşturur. Boya kuruduktan sonra, bir jilet yardımıyla kazımak çok kolaydır. Seramik kağıt, plastik tabak, veya alüminyum folyo tabakası kullanmaktan daha iyi bir seçenektir.

Pürüzsüz yüzey

Polimer kil pişirirken parlak yüzey lekelerine neden olan pürüzsüzlük özelliği aynı zamanda bir avantaj olarak kullanılabilir. Bazı polimer kil teknikleri için, cam gibi pürüzsüz bir yüzey kullanılması gerekir. Kili daha iyi işlemek için karoya iyice yapıştırılır. Heykeltraşlar genellikle bir parça kili çalışma yüzeyine “yapıştırır”, böylece eser tek bir yerde sabit kalır.

Seramik pürüzsüz yüzeyi ile camın tüm avantajlarına sahiptir, ancak çok daha dayanıklıdır.

Ne Tür Seramik Karoya İhtiyacım Var?

Seramik karonun parlak, pürüzsüz bir sır ile kaplanmış olmalıdır. Dokulu karolar işe yaramaz. Taş ocağı veya terra cotta gibi sırsız karolar da olmaz. Duş ve banyo duvarlarında kullanılmak üzere satılan karolar daha uygundur. Bu tür karolar ayrıca restoranların mutfak duvarlarında ve laboratuvarlarda kullanılır.

Seramik karolar çeşitli boyutlarda bulunabilir.  Ayrıca beyaz veya krem ​​rengi fayans kullanmaya çalışın. Bu renkler size üzerinde çalışacağınız temiz bir görsel yüzey sağlar. Bununla birlikte, üzerinde çalışacak kadar büyük olmasını istersiniz, bu nedenle en yaygın 10 x 10 cm olanlar yeterince büyük değildir.

Nereden Alabilirsiniz?

Koçtaş, Tekzen gibi yapı marketlerin yanı sıra yerel inşaat malzemeleri satıcılarından tane ile bile satın alabilirsiniz.

Temizlği Nasıl yapılır?

Seramik karoları bir tıraş bıçağı, sıyırıcı bıçak veya spatula ile kazıyarak kalıntılardan temizleyebilirsiniz. Daha kapsamlı bir temizlik için izopropil alkol kullanabilirsiniz. Fayansları bulaşık makinesine zarar vermeden yıkayabilirsiniz.