• 0 258 241 40 22    |    info@polimerkil.com

Sepetinizde hiç ürün bulunmuyor

polimer-kil-ipucları

Büyük olasılıkla polimer kil ile ilgili bu basit ipuçlarının ve püf noktalarının çoğunu daha önce duymuşsunuzdur.

1. El Dezenfektanı elinizden kil kalıntılarını temizler.

Polimer kil ile çalıştıktan sonra, ellerinizde genellikle sabun ve suyun çıkaramayacağı bir kalıntı olur. Alkol polimer kili çözer, bu nedenle alkol bazlı el dezenfektanını ellerinize sürün, ovalayın ve sonra bir kağıt havluyla silin. Sonra sabun ve suyla yıkayın.

2. Mısır nişastası en iyi dostundur.

Mısır nişastasının birkaç kullanım alanı vardır. Kalıplar ve doku tabakaları için harika bir ayırıcıdır. Parmağınıza süreceğiniz biraz mısır nişastası, kil üzerindeki parmak izlerinizi yumuşatmak için mükemmeldir. Son olarak, kilin kızarmasını, yanmasını veya kavurmasını önlemek için pişirme sırasında eserinizi bir mısır nişastası yatağına gömebilirsiniz.

3. Oje, sprey boya ve solvent polimer kilin yapışkan hale gelmesine  neden olacaktır.

Bazı nedenlerden dolayı, bu ip ucu iyi bilinmemektedir. Polimer kil tasarımlarınızı parlatmak için oje veya cila olarak şeffaf oje kullanmak gibi iyi bir çözüm gibi görünüyor olabilir ama sakın yapmayın.

Tırnak cilasındaki çözücü polimer kilinizi, hatta pişmiş kili bile yumuşatmaya ve çözmeye başlayarak zamanla yapışkan ve aşırı cıvık hale getirir. Aynı durum çoğu cila için de geçerlidir. Sprey boyalar kilin yapısını  bozabilir. Ayrıca, solvent bazlı çözücüler ve fırçalarınızı temizlemek için kullanılan mineral ispirtolar asla polimer kil üzerinde tam olarak kurumaz. Zamanla kili bozar. Onun yerine ressamların kullandığı yağlı boyalar polimer kili partlatma konusunda iyi sonuç verir, ancak kuruması uzun zaman aldığı için ince katlar halinde sürülmelidir.

4. Polimer kilin yumuşaklık derecesini değiştirebilirsiniz.

Polimer kiliniz çok yumuşak ve duyarlı ise, arıtma adı verilen bir işlemle sertleştirebilirsiniz. Kili arıtmak için, biraz yayvanlaştırarak iki kağıt arasına yerleştirin ve üerine bir kitap koyun, bir saat sonra kontrol edin. Kil istediğiniz kıvama gelene kadar kontrol etmeye devam edin. Ne kadar uzun süre kağıtların arasında kalırsa, kilin içerisindeki yağ kağıda daha fazla geçer. Yağın kağıda geçmesi kilin daha sert olmasına neden olur. Yine de çok fazla bırakmayın, yoksa kil çok kurur ve ufalanır. Tersine, az miktarda bebek yağı, sıvı polimer kil ile karıştırarak çok sert ve ufalanan kili yumuşatabilirsiniz. Yine, çok fazla eklemeyin yoksa kiliniz çok yumuşak olacaktır.

5. En Önemli Polimer Kil İpucu: Gerçekten bir fırın termometresine ihtiyacınız var!

İntenette 30 – 100 TL arasında fiyatlarla bir kaç tane model bulablirsiniz.  Yıllarca fırında sorunsuz bir şekilde pasta, börek pişirmiş olsanız bile, bu fırınınızın ayar düğmesinin doğru sıcaklığı verdiğini göstermez. Ve Polimer  kil söz konusu olduğunda, doğru sıcaklık oldukça önemlidir. Tam ve eksiksiz bir kürleme için yeterince uzun ve yeterince sıcak pişirmelisiniz. Aksi takdirde projeniz süngerimsi ve kırılgan olacaktır. Öte yandan, bazı kil çeşitleri yanmaya karşı çok hassastır ve sıcaklıktaki yüksek artışlar  polimerinizi tamamen mahvedecektir. Termometre fırınınızı tanımanın önemli bir parçasıdır, en iyi arkadaşınız olabilir ve çok iyi sonuçlar almanıza yardımcı olur.

6. Markör kalemler polimer kil üzerinde kaybolur.

Markör kalemler harikadır ve her türlü el işi için uygundur. Ancak bazı markalar solvent bazlı boya kullnırlar. Markör ile boyama yaparsanız, zamanla boya  polimere difüze olur, bir “bulanıklık” veya sızma  oluşturacağı anlamına gelir. Bunun yerine pigment bazlı bir markörleri kullanın.

7. Polimer kili naylon kilitli poşetlerde saklayın.

Polimer kil bazı plastiklerle reaksiyona girebilir ve çözünebilir. Ancak kilitli torbalar polimer kil için güvenlidir. Ayrıca, tozdan ve kirden uzak tutar.

8. Ellerinizi ve makarna makinenizi temizlemek için beyaz çöp kili kullanın.

Beyaz polimer kil ile çalışırken, beyaz kalmasını istersiniz. Elinizde veya makarna makinenizdeki diğer kil renklerinden lifler, kir, kıl veya kalıntılar, güzelim beyaz kilinizi kirletecektir. İşte kolay bir çözüm. Bir miktar beyaz polimer kili çöp toplama kili olarak belirleyin. Kili alıp ellerinizde yuvarlayın. Kirletici maddeleri toplar. Daha sonra makarna makinenizden geçirin ve orada da herhangi bir renk veya lif kalmamasını sağlayın. Bu çöp kilini tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Kilitli torbasında saklayın.

9. Buruşuk alüminyum folyo çok iyi dolgu malzemesidir.

Büyük bir boncuk veya büyük bir heykel yaparken, iç dolgu malzemesi olarak buruşuk alüminyum folyo kullanmak hem kilden hem de ağırlıktan tasarruf sağlar. Sadece şekil vererek iyice sıkın, sonra kil ile kaplayın, sonra da pişirin.

10. Kabarcıklardan kaçınmak için önce katladığınız tarafı makarna makinesine koyun.

Makarna makinesiyle yumuşattıktan sonra polimer kilinizde kabarcıklar buluyor musunuz? Kabarcıklar kötüdür, çünkü pişirme sırasında genişlerler, eserinizde çirkin bir yumru yaratırlar, genellikle parçayı mahvederler. Kil yumuşatırken, katlanmış kil tabakalarının katladığınız tarafını makarna makinesine yerleştirmeyi deneyin. Bu şekilde hava içeride hapsolmaz. Yine de bir kabarcık varsa, jiletle dilimleyin ve deliği parmaklarınızla kapatarak havayı bastırıp çıkartın.