• 0 258 241 40 22    |    info@polimerkil.com

Sepetinizde hiç ürün bulunmuyor

polimer-kil-nedir

Polimer kil hava ile kurumayan ancak kürlendiğinde (bir fırında pişirildiğinde) kuruyan ve sertleşen sentetik bir modelleme hamurudur. Bir biri ile karıştırılarak farklı renkler elde edilebilir. Polimer kilden heykel, kalıp yapabilir veya fırınlayana kadar sonsuz kere şekillendirebilirsiniz. Sertleştikten sonra polimer kil oyulabilir, zımparalanabilir, boyanabilir, cilalanabilir veya olduğu gibi kullanılabilir. Dayanıklı, güçlü, hafiftir.

Çocuklar tarafından basit figürler ve sanatçılar tarafından karmaşık sanat enstalasyonlarına kadar baş döndürücü bir dizi eser yapmak için kullanılır.

Polimer Kil Neyden Yapılmıştır?

Polimer kil, bir oyuncak bebek, plaj topu veya akvaryum borusu yapan şeye benzeyen vinildir. İster bebek ister elektrik kablolarındaki yalıtım olsun, tüm esnek vinil aynı şekilde başlar. PVC (polivinil klorür) plastikleştirici, stabilizatör, yağlayıcı ve pigmentlerle karıştırılır. Daha sonra katı bir form oluşturmak için şekillendirilir ve ısıtılır. Kürlenmemiş polimeri bir hamur haline getirmek için bazı dolgu maddeleri karıştırılır. Bir kez şekillendirip fırında kürlediğimizde, polimer kil katı vinil haline gelir.

Polimer kil bir sanat ve el işi  malzemesi olduğundan, spesifik bileşenler toksik olmayan olarak seçilir. Üretim, modelleme ve sanatsal ortam olarak kullanıldığında tamamen güvenlidir. Ağızlarına bir şey koymayı bırakacak kadar büyük olduktan sonra, genellikle +3 yaş ve sonrası çocukların kullanması için bile güvenlidir. (Polimer kil zehirli olmasa da kesinlikle yenmez!)

Polimer Kil ile Neler Yapabilirsiniz?

Kısacası, polimer kil ile hemen hemen aklınıa gelen her şeyi yapabilirsiniz.

Giyilebilirler

Polimer kil takı, boncuk ve düğme gibi aksesuarlar yapmak için yaygın olarak kullanılır. Modaya uygun renklere veya stillere veya kullanıcıya özel bir şeyler de yapabilirsiniz. Narin, zarif veya spiritüel kolyeler, cesur ve modern bilezikler, renkli ve eğlenceli broşlar aklınıza ne gelirse, önemli olan hayal gücünüzle yaratıcılığınızdır.

Figürler, Heykeller, Yaratıklar veya İnsanlar

Sevimli küçük figürlerden insan (ve insansı) karmaşık gerçekçi heykellere kadar, polimer kil hayali yaratıkların fantastik bir dizisini yaratabilir. Tanıdığınız veya sevdiğiniz evcil hayvanların gerçekçi heykel portrelerini bile yapabilirsiniz.

Dekoratif Eşyalar

Polimer kil ile duvar sanatı, tablolar, saksılar, süslü şarap bardakları, vazolar, kaseler, kutular ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Diğer Killere Göre Avantajları

Tüm sanat ve zanaat malzemelerinin iyi ve kötü noktaları olsa da, polimer kil kullanmış olabileceğiniz diğer killere göre bazı belirgin avantajlara sahiptir.

  • Polimer kil ucuzdur ve başlangıç ​​maliyeti düşüktür
  • Renk teorisini öğretmek harikadır.
  • Özel fırın veya özel ekipman gerekmez, evdeki fırında pişirilebilir.
  • Tüm beceri seviyeleri için aynı malzemeler kullanılır. Çocuklardan sanatçılara kadar kullanacağınız araç ve gereçler basitinden profesyoneline kadar olabilir.
  • Kendi kendine kurumadığı için devam eden çalışmalarınızı süresiz olarak ara verebilir, tekrar başlayabilirsiniz. Yani yoğun bir yaşamı fakat çok az yaratıcı zamanı olanlar için mükemmeldir.
  • Çalışma yapmak için çok az alana ihtiyaç vardır, bir sehpada veya masada çalışabilirsiniz. Bu da apartman sakinleri gibi alan yetersizliği olan herkes için mükemmeldir.
  • Her biriniz farklı düzeylerde projeler üzerinde çocuklarınızla birlikte çalışabilirsiniz.

Şimdi, polimer kilin ne olduğunu bildiğinize göre, polimer kil ile bir sonraki adıma hazırsınız. Ama nasıl başlamalı? Polimer Kile Nasıl Başlanır?